Izvorni znanstveni članak
Organizacija kontrole proizvodnje kratkotrajno steriliziranog mlijeka
Marin Cindrić
; "KIM" Karlovačka industrija mlijeka, Karlovac
Sažetak
Za uspješnu proizvodnju kratkotrajno steriliziranog mlijeka neophodno je organizirati efikasan sistem kontrole i dosljedno provoditi sve mjere i postupke obuhvaćene takovim sistemom. Subjekti kontrole su osoblje laboratorija, tehnička ekipa i tehnolog. Kontroliraju se svi elementi važni za konačni uspjeh posla, a kontrola se vrši prije početka proizvodnje, za vrijeme i nakon završetka procesa proizvodnje. Kad dođe do pojave nesterilnosti potrebno je raditi brzo i odlučno po unaprijed razrađenom konceptu. Defektoskopska i mikrobiološka analiza su važni dijelovi toga općeg plana. Praćenje i kontrola svih elemenata procesa, te koordinirani napor svih subjekata proizvodnje daju šansu za prevladavanje teškoća u vezi sa nesterilnošću.
Ključne riječi
kratkotrajno sterilizirano mlijeko; kontrola; proizvodnja
Hrčak ID:
116084
URI
Datum izdavanja:
1.10.1982.
Posjeta: 1.697 *