Glasnik Zaštite Bilja, Vol. 29 No. 4, 2006.
Pregledni rad
Uzgoj kupusnjača
Darko Kantoci
Sažetak
Kupusnjače predstavljaju značajnu grupu povrtnih biljaka koje se u ishrani koriste u svježem stanju, kao i prerađevine. Zbog njihove hranjive i biološke vrijednosti, proizvodnju treba organizirati tako da se može osigurati dovoljno različitih vrsta kupusnjača tijekom cijele godine. Činjenica da se proizvodnja kupusnjača može organizirati tijekom cijele godine omogućuje im to što su kupusnjače skromnih zahtjeva za toplinom i što vrlo dobro mogu podnijeti niske temperature. Visoku otpornost na niske temperature imaju kelj pupčar, lisnati kupus (raštika), kelj i kasni kupus. Nerijetko, ove kulture mogu se idjeti prekrivene snijegom. pa se postupno mogu brati tijekom zime direktno iz vrta kako za potrebe domaćinstva, tako i za potrebe lokalnog tržišta.
Ključne riječi
Hrčak ID:
164266
URI
Datum izdavanja:
28.6.2006.
Posjeta: 3.437 *