Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Dioksini u hrani i okolišu

Marijan Katalenić ; Sluzba za zdravstvenu ekologiju Hrvatski zavod za javno zdravstvo


Puni tekst: hrvatski PDF 148 Kb

preuzimanja: 235

citiraj


Sažetak

Kemijsko zagađenje namirnica spojevima iz okoliša najpodmukliji je napad na ljudsko zdravlje. Za razliku od mikrobiološkog zagađenja namirnica   koje ima svoj početak i kraj i   koje se može lako rekonstruirati, kemijski spojevi dospjeli iz okoliša predstavljaju najveću opasnost. Protiv tih tihih ubojica ne smije se boriti masovnom histerijom nego stalnom edukacijom pučanstva te kontrolom potencijalnih proizvođača toksičnih tvari   kao i namirnica u koje mogu dospjeti. Dioksini su jedni od njih.

Ključne riječi

dioksini,poliklorirani bifenili,furani

Hrčak ID:

298484

URI

https://hrcak.srce.hr/298484

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 446 *