Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

LUCERNA

Mirko Stjepanović ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Robert Zimmer ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Marijana Tucak ; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Hrvatska
Gordana Bukvić ; Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Svetislav Popović ; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Hrvatska
Zvonimir Štafa ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 198 Kb

str. 60-60

preuzimanja: 1.066

citiraj


Sažetak

SADRŽAJ

Sveučilišni udžbenik Lucerna sadrži sljedeća poglavlja: Iz recenzije, Predgovor, Podrijetlo i rasprostranjenost lucerne, Gospodarska vrijednost lucerne, Biološka svojstva i oplemenjivanje lucerne, Morfološka svojstva lucerne, Rast i razvitak lucerne, Ekološki uvjeti uspijevanja, Agrotehnika lucerne za proizvodnju krme, Štetočinje i bolesti lucerne te njihovo suzbijanje, Način uporabe i spremanje lucerne, Proizvodnja sjemena lucerne, Budućnost lucerne u Hrvatskoj, Kazalo pojmova i tumač izraza i kratica, O autorima.
U knjizi autori su iznijeli kako udovoljiti „kraljici krmnih kultura“ da ona da visok prinos kvalitetne krme. U Hrvatskoj se lucerna sije na oko 42 000 hektara. Prosječni prinosi krme su niski i kreću se oko 5 t ha-1 , pa je iskoristivost genetskog potencijala sorti u proizvodnji bez navodnjavanja oko 35 do 40%, što poskupljuje proizvodnju krme.

Ključne riječi

Hrčak ID:

44898

URI

https://hrcak.srce.hr/44898

Datum izdavanja:

11.12.2009.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.635 *