Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

PREGLED PROBLEMATIKE GENETSKI MODIFICIRANIH ORGANIZAMA U EUROPSKOJ UNIJI I REPUBLICI HRVATSKOJ

Zorica Jurković ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Sanja Miloš ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska
Vladimir Mrša ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
Dražen Knežević ; Hrvatska Agencija za hranu, Osijek, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 70 Kb

str. 113-121

preuzimanja: 1.201

citiraj


Sažetak

Prema definiciji Codex Alimentarius Commission (CAC 2001), usvojenoj «Kartagenskim protokolom o biološkoj sigurnosti», moderna se biotehnologija definira kao primjena in vitro tehnike modifikacija nukleinskih kiselina uključujući i rekombinantnu deoksiribonukleinsku kiselinu (DNA). Primjena moderne biotehnologije u proizvodnji hrane postavlja nove mogućnosti
i izazove za zdravlje ljudi kao i za razvoj gospodarstva.

Ključne riječi

Codex Alimentarius; biotehnologija; proizvodnja hrane

Hrčak ID:

57017

URI

https://hrcak.srce.hr/57017

Datum izdavanja:

12.7.2010.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.355 *