Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kolebanje nekih sastojaka mlijeka krava sivosmeđe i jersey pasmine u toku godine

Tatjana Slanovec ; Institut za mlekarstvo, Biotehniška fakulteta, Ljubljana
Marija Sotlar


Puni tekst: hrvatski pdf 616 Kb

str. 154-161

preuzimanja: 475

citiraj


Sažetak

Poznato je, da je mlijeko po svom sastavu vrlo različito kako u pogledu biološki visokovrijednih supstanca koje posjeduje, tako i s obzirom na količinu pojedinih sastavnih elemenata, koja nije konstantna, već se men ja pod utjecaj em različitih faktora. U literaturi mogu se naći podaci o sastavu mlijeka svih poznatih pasmina krava.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta; govedo; pasmina; sivosmeđa; jersey

Hrčak ID:

71718

URI

https://hrcak.srce.hr/71718

Datum izdavanja:

1.7.1969.

Posjeta: 1.089 *