Skoči na glavni sadržaj

Vijest

Prijedlog standarda za uzorkovanje mlijeka i mliječnih proizvoda

M. Filajdić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Matilda Grüner


Puni tekst: hrvatski pdf 2.173 Kb

str. 67-80

preuzimanja: 762

citiraj


Sažetak

Teorija uzorkovanja primijenjena u ovom standardu zasniva se na klasifikaciji uzoraka na one koji su "dobri"ili pak "loši". "Dobra" je ona jedinica proizvoda koja ispunjava zahtjeve određenog standarda ili neke specifikacije, a »loša« je ona koja ih ne ispunjava. Bitno je da uzorak bude uziman kao slučajan. Ako to nije osigurano, shema uzorkovanja neće pružati zaštitu navedenu u tablicama (vidi Dodatak A). Korišteni statistički izrazi u skladu su s ISO 3534 standardom "Statistički termini i rječnik simbola.

Ključne riječi

mlijeko i mliječnii proizvodi; uzorkovanje; standardi

Hrčak ID:

95362

URI

https://hrcak.srce.hr/95362

Datum izdavanja:

17.1.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.521 *