Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda

Relja Stelkić ; Institut za prehrambenu industriju, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 365 Kb

str. 185-188

preuzimanja: 1.942

citiraj


Sažetak

Indikatori su supstance koje se koriste za vizualno otkrivanje kraja reakcije kod titracija. Indikatori kojima se služimo za određivanje kraja reakcije kod titracija "kiselina - baza" su uglavnom supstance koje podliježu vidljivoj promjeni u uskom intervalu promjene koncentracije vodikovih iona. Promjena o kojoj se ovdje govori, je u većini slučajeva promjena boje indikatora, mada nisu rijetki slučajevi da se kraj reakcije zapaža po pojavi zamućenja koje potječe od precipitacije ili flokulacije koloida.

Ključne riječi

mlijeko i mliječni proizvodi; indikatori u analizi

Hrčak ID:

67175

URI

https://hrcak.srce.hr/67175

Datum izdavanja:

2.8.1967.

Posjeta: 2.562 *