Stručni rad
Proizvodnja sira u 2000. godini
Puni tekst: hrvatski pdf 589 Kb
str. 41-45
preuzimanja: 398
citiraj
APA 6th Edition
(1977). Proizvodnja sira u 2000. godini. Mljekarstvo, 27 (2), 41-45. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109602
MLA 8th Edition
"Proizvodnja sira u 2000. godini." Mljekarstvo, vol. 27, br. 2, 1977, str. 41-45. https://hrcak.srce.hr/109602. Citirano 22.11.2024.
Chicago 17th Edition
"Proizvodnja sira u 2000. godini." Mljekarstvo 27, br. 2 (1977): 41-45. https://hrcak.srce.hr/109602
Harvard
(1977). 'Proizvodnja sira u 2000. godini', Mljekarstvo, 27(2), str. 41-45. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109602 (Datum pristupa: 22.11.2024.)
Vancouver
Proizvodnja sira u 2000. godini. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 22.11.2024.];27(2):41-45. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109602
IEEE
"Proizvodnja sira u 2000. godini", Mljekarstvo, vol.27, br. 2, str. 41-45, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109602. [Citirano: 22.11.2024.]
Sažetak
O posljedicama porasta stanovništva vodi se mnogo rasprava i svi se slažu u jednom, da će stanovništvo svijeta naglo rasti. Ovaj trend porasta stanovništva imat će utjecaja na ekonomske i društveno-političke odnose u svijetu. Veća potražnja za hranom zemalja u razvoju utjecat će na cijene hrane i u razvijenim zemljama, a i na količine hrane koje ostaju na raspolaganju u tim zemljama. Smanjenje broja mladih potrošača zahtijevat će promjene u asortimanu proizvoda, a smanjenje broja članova u porodicama, traži promjenu načina pakovanja i prodaje sira. Sve je veći broj ljudi koji uzimaju hranu izvan kuće, te tako restorani i ostale ustanove društvene prehrane postaju sve značajniji kupci sira, a zahtjevi za topljenim sirom su u porastu.
Ključne riječi
sir; proizvodnja
Hrčak ID:
109602
URI
https://hrcak.srce.hr/109602
Datum izdavanja:
1.2.1977.
Posjeta: 925
*