Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline

Ana Banina ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija


Puni tekst: hrvatski pdf 989 Kb

str. 245-250

preuzimanja: 881

citiraj


Sažetak

Bakterije mliječne kiseline, kao veoma značajna grupa mikroorganizama, našle su primjenu prije svega u proizvodnji sireva, maslaca, jogurta i ostalih mliječnih produkata. Osnovna uloga ovih bakterija je razlaganje laktoze, proteina mlijeka, u nekim slučajevima citrata, radi stvaranja mliječne kiseline, odnosno različitih aromatičnih i drugih tvari.

Ključne riječi

mlijeko; bakterije mliječne kiseline; genetika

Hrčak ID:

116353

URI

https://hrcak.srce.hr/116353

Datum izdavanja:

1.8.1983.

Posjeta: 1.554 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.