Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 847 Kb

str. 121-125

preuzimanja: 563

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 322 Kb

str. 121-125

preuzimanja: 418

citiraj


Sažetak

Sirari, koji rade u pojedinim mljekarama, suzbijaju nadimanje sira na razne načine, a to zavisi u prvom redu o tehničkoj opremi mljekara, u kojima rade. Da bi iskustva stečena na tom području upoznali i ostali naši sirari Stručno udruženje mljekarskih privrednih organizacija Hrvatske organiziralo je u jesen prošle godine u bjelovarskoj mljekari trodnevno radno savjetovanje. Ovome je bila svrha da najiskusniji sirari ostalima praktično prikažu i obrazlože one tehnološke postupke, kojima suzbijaju nadimanje sira.

Ključne riječi

sir; nadimanje

Hrčak ID:

126575

URI

https://hrcak.srce.hr/126575

Datum izdavanja:

1.6.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 1.892 *