International food risk analysis journal
- Status u Hrčku: prestao izlaziti
- ISSN 1848-2368 (Online)
- DOI: https://doi.org/10.5772/4
- Kontakt:
InTech - Open Access Publisher
Email: info@intechweb.org
Website: http://www.intechweb.org/
Phone: +385-51-686 165
Fax: +385-51-686 166
Corporate Address
Sveučilišni kampus STeP Ri
Slavka Krautzeka 83/A
51000 Rijeka, Croatia - Email: ifraj@intechweb.org
- URL: http://www.intechopen.com/journals/show/title/international_food_risk_analysis_journal
- Izdavač:
- Upute za autore
- Upute za reference
- Upute recenzentima
Okvir i teme časopisa International Food Risk Analysis Journal (IFRAJ) je časopis namijenjen javnozdravstvenim dužnosnicima, stručnjacima prehrambene industrije te očuvanju sigurnosti hrane i prehrambenih regulatora. IFRAJ ima za cilj prikupljanje izvješća o najnovijim zbivanjima u procjeni rizika povezanih s trenutnim i nadolazećim pitanjima sigurnosti hrane. IFRAJ također ima za cilj stvaranje dostupnih i sveobuhvatnih dokumenata procjene rizika, kao i početno kartiranje i profiliranje rizika razvijeno od strane stručnjaka u tim područjima. Publikacije koje se odnose na rizik razvoja upravljanja i njihove analize, kao i obavijesti o najnovijim rizicima komunikacijske tehnike vezane uz sigurnost hrane i prehrane svakako će biti dobrodošle. Ova publikacija je podržana od strane Food Directorate at Health Canada and Food Standards Australia / New-Zealand (FSANZ). Ciljana publika IFRAJ za cilj ima biti referenca za sigurnost hrane i prehraneregulatorne stručnjake, prije svega prikupljajući znanstvene procjene hrane regulatornih odluka i njihovu provedbu. To će biti otvoren pristup e-publikacija, dostupnih na engleskom i francuskom jeziku. Namjera je povećati dostupnost i širenje takvih informacija korisnicima kao što su regulatori hrane, javnozdravstveni dužnosnici i stručnjacima koji služe zdravlju profesionalnih skupina, potrošačkih organizacija i prehrambenoj industriji.
- Recenzija: bez recenzije
- Prva godina izlaženja: 2011.
- Učestalost izlaženja: 1
- Područja pokrivanja: Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Biomedicina i zdravstvo, Biologija, Kemija, Prirodne znanosti
- Uključen u Hrčak: 27.09.2011.
- Prava korištenja: Svi članci imaju slobodan pristup (tzv. Open Access) i nastali su pod ne-komercijalnom “Creative Commons” licencom, pod kojom je dopušteno kopiranje, distribucija te prenošenje i prilagođavanje rada u bilo kojem mediju, sve pod uvjetom da se rad propisno citira. Za autore: Nakon objave svojeg rada (na InTech web-stranicama) zadržava se pravo ponovnog publiciranja cijelog rada ili nekih njegovih dijelova u sklopu bilo koje druge publikacije u kojoj su oni navedeni kao autori. Dopuštena im je također bilo kakva privatna upotreba rada. Međutim, pri svakom ponovnom publiciranju, referenciranju, ili privatnoj upotrebi mora biti jasno naveden izvor originalne publikacije. Za čitatelje: Spomenuta licenca dopušta downloadanje, kopiranje i nadogradnju publiciranog rada, sve dok to nije u svrhu izravnog profita i sve dokle god su autor i izdavač propisno citirani.