hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.17 No.8 Kolovoz 1967.

Izvorni znanstveni članak

Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
Marko Stanišić

Puni tekst: hrvatski, pdf (745 KB) str. 169-178 preuzimanja: 172* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N. i Stanišić, M. (1967). Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir. Mljekarstvo, 17 (8), 169-178. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/67173
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija i Marko Stanišić. "Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir." Mljekarstvo, vol. 17, br. 8, 1967, str. 169-178. https://hrcak.srce.hr/67173. Citirano 20.10.2018.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija i Marko Stanišić. "Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir." Mljekarstvo 17, br. 8 (1967): 169-178. https://hrcak.srce.hr/67173
Harvard
Dozet, N., i Stanišić, M. (1967). 'Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir', Mljekarstvo, 17(8), str. 169-178. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/67173 (Datum pristupa: 20.10.2018.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M. Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir. Mljekarstvo [Internet]. 02.08.1967. [pristupljeno 20.10.2018.];17(8):169-178. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67173
IEEE
N. Dozet i M. Stanišić, "Prilog proučavanju sastava i svojstava mlijeka fakultetskog oglednog dobra Butmir", Mljekarstvo, vol.17, br. 8, str. 169-178, kolovoz 1967. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67173. [Citirano: 20.10.2018.]

Sažetak
Mlijeko kao složena biološka tečnost bilo je predmet ispitivanja brojnih autora. Rezultati ovih ispitivanja doveli su do toga, da je teško govoriti o prosječnom sastavu mlijeka uopće, jer on zavisi o nizu faktora, koji su vezani za rasu krava, stado, način uzgoja, godišnje doba, ishranu i posebno individualno svojstvo svakog pojedinačnog grla. Karakteristično po svojim osobinama, mlijeko traži stalno ispitivanje i vezivanje za uže regione proizvodnje, da bi se dobila bolja slika njegovih svojstava, potrebna kod obrade i prerade.

Ključne riječi
mlijeko; sastav; svojstva

Hrčak ID: 67173

URI
https://hrcak.srce.hr/67173

Posjeta: 264 *