hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda

Relja Stelkić ; Institut za prehrambenu industriju, Novi Sad

Puni tekst: hrvatski, pdf (365 KB) str. 185-188 preuzimanja: 1.027* citiraj
APA 6th Edition
Stelkić, R. (1967). Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 17 (8), 185-188. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/67175
MLA 8th Edition
Stelkić, Relja. "Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 17, br. 8, 1967, str. 185-188. https://hrcak.srce.hr/67175. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Stelkić, Relja. "Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 17, br. 8 (1967): 185-188. https://hrcak.srce.hr/67175
Harvard
Stelkić, R. (1967). 'Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 17(8), str. 185-188. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/67175 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Stelkić R. Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1967 [pristupljeno 20.01.2021.];17(8):185-188. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67175
IEEE
R. Stelkić, "Primjena indikatora u analizi mlijeka i mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.17, br. 8, str. 185-188, 1967. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67175. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Indikatori su supstance koje se koriste za vizualno otkrivanje kraja reakcije kod titracija. Indikatori kojima se služimo za određivanje kraja reakcije kod titracija "kiselina - baza" su uglavnom supstance koje podliježu vidljivoj promjeni u uskom intervalu promjene koncentracije vodikovih iona. Promjena o kojoj se ovdje govori, je u većini slučajeva promjena boje indikatora, mada nisu rijetki slučajevi da se kraj reakcije zapaža po pojavi zamućenja koje potječe od precipitacije ili flokulacije koloida.

Ključne riječi
mlijeko i mliječni proizvodi; indikatori u analizi

Hrčak ID: 67175

URI
https://hrcak.srce.hr/67175

Posjeta: 1.190 *