hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja

Karlo Mikačić ; Zagrebačka mljekara, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (340 KB) str. 186-188 preuzimanja: 655* citiraj
APA 6th Edition
Mikačić, K. (1968). Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja. Mljekarstvo, 18 (8), 186-188. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/67685
MLA 8th Edition
Mikačić, Karlo. "Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja." Mljekarstvo, vol. 18, br. 8, 1968, str. 186-188. https://hrcak.srce.hr/67685. Citirano 15.05.2021.
Chicago 17th Edition
Mikačić, Karlo. "Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja." Mljekarstvo 18, br. 8 (1968): 186-188. https://hrcak.srce.hr/67685
Harvard
Mikačić, K. (1968). 'Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja', Mljekarstvo, 18(8), str. 186-188. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/67685 (Datum pristupa: 15.05.2021.)
Vancouver
Mikačić K. Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja. Mljekarstvo [Internet]. 1968 [pristupljeno 15.05.2021.];18(8):186-188. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67685
IEEE
K. Mikačić, "Proizvodnja maslaca iz slatkog vrhnja", Mljekarstvo, vol.18, br. 8, str. 186-188, 1968. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67685. [Citirano: 15.05.2021.]

Sažetak
Proizvodnja maslaca iz fermentiranog vrhnja iziskuje veliki prihvatni kapacitet duplikatora za zrenje, što obično predstavlja problem, jer su duplikatori skupi, a zauzimaju dosta prostora. Zbog toga mnoge mljekare, pa i Zagrebačka mljekara proizvode maslac iz slatkog vrhnja, koje je prošlo samo fazu fizikalnog zrenja.

Ključne riječi
slatko vrhnje; maslac

Hrčak ID: 67685

URI
https://hrcak.srce.hr/67685

Posjeta: 927 *