APA 6th Edition Sabadoš, D. (1964). Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva. Mljekarstvo, 14 (4), 73-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70401
MLA 8th Edition Sabadoš, Dimitrije. "Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva." Mljekarstvo, vol. 14, br. 4, 1964, str. 73-80. https://hrcak.srce.hr/70401. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition Sabadoš, Dimitrije. "Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva." Mljekarstvo 14, br. 4 (1964): 73-80. https://hrcak.srce.hr/70401
Harvard Sabadoš, D. (1964). 'Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva', Mljekarstvo, 14(4), str. 73-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70401 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver Sabadoš D. Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva. Mljekarstvo [Internet]. 1964 [pristupljeno 24.01.2021.];14(4):73-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70401
IEEE D. Sabadoš, "Principi primjene čistih kultura u proizvodnji tvrdih sireva", Mljekarstvo, vol.14, br. 4, str. 73-80, 1964. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70401. [Citirano: 24.01.2021.]
Sažetak Mikrobiološki procesi u tvrdim sirevima posljedica su aktivnosti uzročnika promjena sastojaka mlijeka, u prvom redu termofilnih bakterija mliječnokiselog vrenja i bakterija propionskog vrenja. Osim spomenutih korisnih mikroorganizama u tvrdim sirevima se može ispoljiti štetno djelovanje nesporotvornih i sporotvornih uzročnika nadimanja, te nesporotvornih i sporotvornih proteolita, kao i drugih mikroorganizama - uzročnika pogrešaka sireva.