hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle"

Mirko Filajdić ; Tehnološki fakultet, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (574 KB) str. 88-92 preuzimanja: 419* citiraj
APA 6th Edition
Filajdić, M. (1964). Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle". Mljekarstvo, 14 (4), 88-92. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70404
MLA 8th Edition
Filajdić, Mirko. "Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle"." Mljekarstvo, vol. 14, br. 4, 1964, str. 88-92. https://hrcak.srce.hr/70404. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition
Filajdić, Mirko. "Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle"." Mljekarstvo 14, br. 4 (1964): 88-92. https://hrcak.srce.hr/70404
Harvard
Filajdić, M. (1964). 'Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle"', Mljekarstvo, 14(4), str. 88-92. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70404 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver
Filajdić M. Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle". Mljekarstvo [Internet]. 1964 [pristupljeno 22.01.2021.];14(4):88-92. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70404
IEEE
M. Filajdić, "Izbor ocjenjivača za senzorske testove tehnikom "Triangle"", Mljekarstvo, vol.14, br. 4, str. 88-92, 1964. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70404. [Citirano: 22.01.2021.]

Sažetak
U praktičnom izvođenju provjeravanja kvalitete namirnica smatramo da su kemijske, fizikalne i mikrobiološke metode objektivne, dok su senzorski testovi potpuno subjektivnog karaktera. Radi toga često stvaramo zaključak, da treba u provođenju kontrole kvalitete namirnica izbaciti senzorske testove radi njihove subjektivnosti i zamijeniti ih objektivnim metodama ispitivanja.

Ključne riječi
mljekarstvo; senzorske tehnike

Hrčak ID: 70404

URI
https://hrcak.srce.hr/70404

Posjeta: 580 *