Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Utjecaj silažnog mlijeka na kvalitetu sireva

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 537 Kb

str. 101-105

preuzimanja: 469

citiraj


Sažetak

Osnovni razlog za sve veću primjenu silaže u zimskoj ishrani krava jest njen povoljni utjecaj na povećanje proizvodnje mlijeka. Problem silaznog mlijeka kod prerade u sireve postoji u većem ili manjem obimu i u drugim zemljama te je predmet stalnih izučavanja i niza pokušaja da se praktično riješi. Ovdje smo željeli da iznesemo najnovija dostignuća o izučavanjima i praktična ostvarenja u rješavanju tog problema u vezi s utjecajem tog mlijeka na kvalitetu sireva.

Ključne riječi

mlijeko; sir; silaža

Hrčak ID:

70408

URI

https://hrcak.srce.hr/70408

Datum izdavanja:

3.5.1964.

Posjeta: 862 *