APA 6th Edition Milanez, M. (1965). O standardizaciji u mljekarstvu. Mljekarstvo, 15 (10), 221-226. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70602
MLA 8th Edition Milanez, Maks. "O standardizaciji u mljekarstvu." Mljekarstvo, vol. 15, br. 10, 1965, str. 221-226. https://hrcak.srce.hr/70602. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Milanez, Maks. "O standardizaciji u mljekarstvu." Mljekarstvo 15, br. 10 (1965): 221-226. https://hrcak.srce.hr/70602
Harvard Milanez, M. (1965). 'O standardizaciji u mljekarstvu', Mljekarstvo, 15(10), str. 221-226. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70602 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Milanez M. O standardizaciji u mljekarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1965 [pristupljeno 20.01.2021.];15(10):221-226. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70602
IEEE M. Milanez, "O standardizaciji u mljekarstvu", Mljekarstvo, vol.15, br. 10, str. 221-226, 1965. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70602. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak U prehrani stanovništva mlijeko je nezamjenljiva namirnica. Život dojenčadi neposredno zavisi o konzumnom mlijeku, a odraslom čovjeku su mliječne prerađevine neophodna sastavina jelovnika, ne samo s obzirom na kalorije nego i druge hranljive i regulativne komponente. Mnoge zemlje stavljaju stoga mljekarstvo među prve prehrambene aktivnosti kad se razmatra problem razvoja privrednih grana, poklanjajući izuzetnu pažnju svim faktorima koji na tom području mogu nešto unaprijediti. Tako već danas imamo toliko prerađevina da se može zadovoljiti gotovo svačiji ukus, a domaćinstva ne mogu bez tih artikala zamisliti čak ni najskromniju slasticu.