hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

O standardizaciji u mljekarstvu

Maks Milanez ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (511 KB) str. 221-226 preuzimanja: 219* citiraj
APA 6th Edition
Milanez, M. (1965). O standardizaciji u mljekarstvu. Mljekarstvo, 15 (10), 221-226. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70602
MLA 8th Edition
Milanez, Maks. "O standardizaciji u mljekarstvu." Mljekarstvo, vol. 15, br. 10, 1965, str. 221-226. https://hrcak.srce.hr/70602. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Milanez, Maks. "O standardizaciji u mljekarstvu." Mljekarstvo 15, br. 10 (1965): 221-226. https://hrcak.srce.hr/70602
Harvard
Milanez, M. (1965). 'O standardizaciji u mljekarstvu', Mljekarstvo, 15(10), str. 221-226. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70602 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Milanez M. O standardizaciji u mljekarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1965 [pristupljeno 20.01.2021.];15(10):221-226. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70602
IEEE
M. Milanez, "O standardizaciji u mljekarstvu", Mljekarstvo, vol.15, br. 10, str. 221-226, 1965. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70602. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
U prehrani stanovništva mlijeko je nezamjenljiva namirnica. Život dojenčadi neposredno zavisi o konzumnom mlijeku, a odraslom čovjeku su mliječne prerađevine neophodna sastavina jelovnika, ne samo s obzirom na kalorije nego i druge hranljive i regulativne komponente. Mnoge zemlje stavljaju stoga mljekarstvo među prve prehrambene aktivnosti kad se razmatra problem razvoja privrednih grana, poklanjajući izuzetnu pažnju svim faktorima koji na tom području mogu nešto unaprijediti. Tako već danas imamo toliko prerađevina da se može zadovoljiti gotovo svačiji ukus, a domaćinstva ne mogu bez tih artikala zamisliti čak ni najskromniju slasticu.

Ključne riječi
mljekarstvo; standardizacija

Hrčak ID: 70602

URI
https://hrcak.srce.hr/70602

Posjeta: 367 *