hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.20 No.1 Siječanj 1970.

Stručni rad

Proizvodnja acidofilnog mlijeka u Zagrebačkoj mljekari

Slavica Švigir-Varga ; Zagrebačka mljekara, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (533 KB) str. 11-15 preuzimanja: 316* citiraj
APA 6th Edition
Švigir-Varga, S. (1970). Proizvodnja acidofilnog mlijeka u Zagrebačkoj mljekari. Mljekarstvo, 20 (1), 11-15. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70738
MLA 8th Edition
Švigir-Varga, Slavica. "Proizvodnja acidofilnog mlijeka u Zagrebačkoj mljekari." Mljekarstvo, vol. 20, br. 1, 1970, str. 11-15. https://hrcak.srce.hr/70738. Citirano 18.06.2018.
Chicago 17th Edition
Švigir-Varga, Slavica. "Proizvodnja acidofilnog mlijeka u Zagrebačkoj mljekari." Mljekarstvo 20, br. 1 (1970): 11-15. https://hrcak.srce.hr/70738

Sažetak
Iako je Lbc. acidophilus otkriven 5 godina prije Lbc. bulgaricusa, on nije proučavan gotovo 20 godina. Razlog je u tome, što su prvi izolirani sojevi, imali vrlo slabu gotovo nikakvu sposobnost acid-precipitacije bjelančevina mlijeka. Godine 1922. Amerikanci su uspjeli dobiti sojeve Lbc. acidophilusa, koji su brzo koagulirali mlijeko i od tada taj se bacil počeo primjenjivati u proizvodnji mliječno-kiselih proizvoda, tj. kao dijetetski proizvod.

Ključne riječi
mlijeko; acidofilno mlijeko

Hrčak ID: 70738

URI
https://hrcak.srce.hr/70738

Posjeta: 406 *