hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse

Jelena Ivanišević

Fulltext: croatian, pdf (280 KB) pages 9-25 downloads: 1.976* cite
APA 6th Edition
Ivanišević, J. (2011). Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse. Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, (49), 9-25. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/70880
MLA 8th Edition
Ivanišević, Jelena. "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse." Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, vol. , no. 49, 2011, pp. 9-25. https://hrcak.srce.hr/70880. Accessed 13 May 2021.
Chicago 17th Edition
Ivanišević, Jelena. "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse." Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku , no. 49 (2011): 9-25. https://hrcak.srce.hr/70880
Harvard
Ivanišević, J. (2011). 'Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse', Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, (49), pp. 9-25. Available at: https://hrcak.srce.hr/70880 (Accessed 13 May 2021)
Vancouver
Ivanišević J. Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse. Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku [Internet]. 2011 [cited 2021 May 13];(49):9-25. Available from: https://hrcak.srce.hr/70880
IEEE
J. Ivanišević, "Lačan ne haje toliko za ljubav: gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse", Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, vol., no. 49, pp. 9-25, 2011. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/70880. [Accessed: 13 May 2021]

Abstracts
Tema hrane u hrvatskoj književnosti rijetko je bila predmet istraživanja. Iako se o Marinu Držiću pisalo mnogo, tematska i motivska razina koja se tiče prehrane u Držićevu je pismu slabo osvijetljena. Ovaj će rad pokušati skicirati opseg korištenja motiva vezanih uz prehranu u komediji Dundo Maroje, pokazati koliki je utjecaj kulinarstva renesanse na jelovnike opisane u djelu, iščitati razlike u prehrani bogatih i siromašnih slojeva koje možemo rekonstruirati iz teksta, odnosno ukazati na višeslojnost i višeznačnost gastronomskih tema u Držićevu djelu.

Hrčak ID: 70880

URI
https://hrcak.srce.hr/70880

[english]

Visits: 2.679 *