Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj smanjenja količine kalcija u mlijeku na fermentaciju kod proizvodnje jogurta

Ante Petričić ; Tehnološki fakultet, Zagreb
Zvonimir Kovač
Zora Šljivarić


Puni tekst: hrvatski pdf 408 Kb

str. 194-204

preuzimanja: 464

citiraj


Sažetak

Pitanjem dobivanja mlijeka s mekim grušem bave se mljekarski stručnjaci u mnogim zemljama, nastojeći da riješe ovaj problem na različite načine. Ranije se smatralo da se t o može riješiti izborom pojedinih krava čije se mlijeko razlikuje od prosječnog po svojem kemijskom sastavu. Međutim ova su nastojanja dala slabe rezultate, jer je samo oko 1 % ispitivanih krava davalo mlijeko s mekim grušem.

Ključne riječi

jogurt; fermentacija; kalcij

Hrčak ID:

72719

URI

https://hrcak.srce.hr/72719

Datum izdavanja:

1.9.1970.

Posjeta: 889 *