hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Polifosfati za topljeni sir

Henrik Pevcin ; Tovarna mlečnih izdelkov, Hrastnik

Puni tekst: hrvatski, pdf (254 KB) str. 242-244 preuzimanja: 346* citiraj
APA 6th Edition
Pevcin, H. (1970). Polifosfati za topljeni sir. Mljekarstvo, 20 (11), 242-244. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/72854
MLA 8th Edition
Pevcin, Henrik. "Polifosfati za topljeni sir." Mljekarstvo, vol. 20, br. 11, 1970, str. 242-244. https://hrcak.srce.hr/72854. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Pevcin, Henrik. "Polifosfati za topljeni sir." Mljekarstvo 20, br. 11 (1970): 242-244. https://hrcak.srce.hr/72854
Harvard
Pevcin, H. (1970). 'Polifosfati za topljeni sir', Mljekarstvo, 20(11), str. 242-244. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/72854 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Pevcin H. Polifosfati za topljeni sir. Mljekarstvo [Internet]. 1970 [pristupljeno 21.01.2021.];20(11):242-244. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72854
IEEE
H. Pevcin, "Polifosfati za topljeni sir", Mljekarstvo, vol.20, br. 11, str. 242-244, 1970. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72854. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
Razvoj tehnologije prerade sira daleko je premašio teoretsko poznavanje koloidno-disperznih sistema, u koje uvrštavamo pojave kod topljenja. Želja da se spriječi proces sazrijevanja sira je krajem prošlog stoljeća dovela do opširnih istraživanja, nakon čega su se počele upotrebljavati prave soli za topljenje, kao što su citrati, tartarati, a naročito fosfati.

Ključne riječi
sir; topljeni sir; polifosfati

Hrčak ID: 72854

URI
https://hrcak.srce.hr/72854

Posjeta: 537 *