hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji

Maja Štrbac ; Institute of Agricultural Economics
Mirjana Savić ; Institute of Agricultural Economics

Puni tekst: hrvatski, pdf (158 KB) str. 307-311 preuzimanja: 345* citiraj
APA 6th Edition
Štrbac, M. i Savić, M. (2011). Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji. Pomorstvo, 25 (2), 307-311. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/75330
MLA 8th Edition
Štrbac, Maja i Mirjana Savić. "Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji." Pomorstvo, vol. 25, br. 2, 2011, str. 307-311. https://hrcak.srce.hr/75330. Citirano 14.12.2019.
Chicago 17th Edition
Štrbac, Maja i Mirjana Savić. "Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji." Pomorstvo 25, br. 2 (2011): 307-311. https://hrcak.srce.hr/75330
Harvard
Štrbac, M., i Savić, M. (2011). 'Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji', Pomorstvo, 25(2), str. 307-311. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/75330 (Datum pristupa: 14.12.2019.)
Vancouver
Štrbac M, Savić M. Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji. Pomorstvo [Internet]. 2011 [pristupljeno 14.12.2019.];25(2):307-311. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75330
IEEE
M. Štrbac i M. Savić, "Osnovna obilježja ribarstva u Europskoj uniji", Pomorstvo, vol.25, br. 2, str. 307-311, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75330. [Citirano: 14.12.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (158 KB) str. 307-311 preuzimanja: 283* citiraj
APA 6th Edition
Štrbac, M. i Savić, M. (2011). Basic characteristics of fishing in the European Union. Pomorstvo, 25 (2), 307-311. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/75330
MLA 8th Edition
Štrbac, Maja i Mirjana Savić. "Basic characteristics of fishing in the European Union." Pomorstvo, vol. 25, br. 2, 2011, str. 307-311. https://hrcak.srce.hr/75330. Citirano 14.12.2019.
Chicago 17th Edition
Štrbac, Maja i Mirjana Savić. "Basic characteristics of fishing in the European Union." Pomorstvo 25, br. 2 (2011): 307-311. https://hrcak.srce.hr/75330
Harvard
Štrbac, M., i Savić, M. (2011). 'Basic characteristics of fishing in the European Union', Pomorstvo, 25(2), str. 307-311. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/75330 (Datum pristupa: 14.12.2019.)
Vancouver
Štrbac M, Savić M. Basic characteristics of fishing in the European Union. Pomorstvo [Internet]. 2011 [pristupljeno 14.12.2019.];25(2):307-311. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75330
IEEE
M. Štrbac i M. Savić, "Basic characteristics of fishing in the European Union", Pomorstvo, vol.25, br. 2, str. 307-311, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75330. [Citirano: 14.12.2019.]

Sažetak
Ribarstvo kao jednu od najprofitabilnijih poljoprivrednih grana čine ribolov i akvakultura. Ribolov može biti gospodarski, sportski i rekreativni. Akvakultura obuhvaća uzgoj vodenih organizama, mekušaca, rakova i vodenih biljaka. Autorice u radu analiziraju stanje u ribarstvu EU-a, s posebnim osvrtom na proizvodnju, politiku u ribarstvu, ribarsku flotu, ribolovne oblasti, zaposlenost u akvakulturi, ostvarene prihode u ovoj poljoprivrednoj grani i dr. Common Fisheries Policy/ CFP je osnova za upravljanje ribarstvom u EU. Temeljni cilj reforme u sektoru ribarstva EU-a je osigurati očuvanje zaliha ribe. Ovim radom se želi dati teorijski/praktični doprinos i smjernice odgovornima u rješavanju problema i poduzimanja odgovarajućih mjera za unapređenje proizvodnje i potrošnje ribe u europskim zemljama, kao i u zemljama u razvoju.

Ključne riječi
ribarstvo; akvakultura; prerada; trendovi; Europska unija

Hrčak ID: 75330

URI
https://hrcak.srce.hr/75330

[engleski]

Posjeta: 1.031 *