hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.10 No.3 Ožujak 1960.

Stručni rad

Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake

Zaharije Milanović ; Zavod za prehranbenu industriju i poljoprivredu, Novi Sad

Puni tekst: hrvatski, pdf (631 KB) str. 55-59 preuzimanja: 248* citiraj
APA 6th Edition
Milanović, Z. (1960). Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake. Mljekarstvo, 10 (3), 55-59. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/75891
MLA 8th Edition
Milanović, Zaharije. "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake." Mljekarstvo, vol. 10, br. 3, 1960, str. 55-59. https://hrcak.srce.hr/75891. Citirano 15.08.2018.
Chicago 17th Edition
Milanović, Zaharije. "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake." Mljekarstvo 10, br. 3 (1960): 55-59. https://hrcak.srce.hr/75891
Harvard
Milanović, Z. (1960). 'Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake', Mljekarstvo, 10(3), str. 55-59. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/75891 (Datum pristupa: 15.08.2018.)
Vancouver
Milanović Z. Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake. Mljekarstvo [Internet]. 01.03.1960. [pristupljeno 15.08.2018.];10(3):55-59. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75891
IEEE
Z. Milanović, "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake", Mljekarstvo, vol.10, br. 3, str. 55-59, Kolovoz 2018. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/75891. [Citirano: 15.08.2018.]

Sažetak
Shema klasičnog načina izrade maslaca je: predgrijavač-separator-pasterizator-dozrijevač-bućkalica-pakovanje. Ovaj način obezbjeđuje kvalitetu u zavisnosti od kvaliteta pavlake, a male je proizvodnosti. Ako imamo pavlaku različite kvalitete od raznih dobavljača i u velikim količinama, pojavljuje se niz teškoća u radu gornjim procesom.

Ključne riječi
maslac; pavlaka; pasterizacija; vakuum pasterizacija

Hrčak ID: 75891

URI
https://hrcak.srce.hr/75891

Posjeta: 365 *