hrcak mascot   Srce   HID

Izlaganje sa skupa

Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe

Slavko Kirin ; "Sirela" d.d. Bjelovar, 43000 Bjelovar
Milan Devčić
Ivan Štefekov

Puni tekst: hrvatski, pdf (875 KB) str. 33-39 preuzimanja: 395* citiraj
APA 6th Edition
Kirin, S., Devčić, M. i Štefekov, I. (1994). Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe. Mljekarstvo, 44 (1), 33-39. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95150
MLA 8th Edition
Kirin, Slavko, et al. "Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe." Mljekarstvo, vol. 44, br. 1, 1994, str. 33-39. https://hrcak.srce.hr/95150. Citirano 06.05.2021.
Chicago 17th Edition
Kirin, Slavko, Milan Devčić i Ivan Štefekov. "Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe." Mljekarstvo 44, br. 1 (1994): 33-39. https://hrcak.srce.hr/95150
Harvard
Kirin, S., Devčić, M., i Štefekov, I. (1994). 'Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe', Mljekarstvo, 44(1), str. 33-39. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95150 (Datum pristupa: 06.05.2021.)
Vancouver
Kirin S, Devčić M, Štefekov I. Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe. Mljekarstvo [Internet]. 1994 [pristupljeno 06.05.2021.];44(1):33-39. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95150
IEEE
S. Kirin, M. Devčić i I. Štefekov, "Kvaliteta sirovog mlijeka u otkupu - stanje i usporedbe", Mljekarstvo, vol.44, br. 1, str. 33-39, 1994. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95150. [Citirano: 06.05.2021.]

Sažetak
U radu su prikazani neki pokazatelji fizikalno-kemijske i mikrobiološke kvalitete sirovog mlijeka na dijelu otkupnog područja "Sirele". Analizirani su uzorci sirovog mlijeka skupine proizvođača I dopremnih cisterna. Rezultati su uspoređeni s našim I nekim Inozemnim zakonskim propisima o kvaliteti. Ustanovljeno je da kvaliteta našega sirovog mlijeka znatno odstupa od naših, a posebice od Inozemnih zahtjeva o kvaliteti. Poboljšanje stanja Iziskuje sustavan rad u unapređenju kvalitete sirovog mlijeka, koji mora uključiti i stimulativni sustav plaćanja mlijeka po mikrobiološkoj kvaliteti.

Ključne riječi
sirovo mlijeko; fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete; mikrobiološka kvaliteta; uzorci mlijeka proizvođača; uzorci mlijeka iz cisterna; poboljšanje kvalitete sirovog mlijeka

Hrčak ID: 95150

URI
https://hrcak.srce.hr/95150

[engleski]

Posjeta: 715 *