hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 131-138 preuzimanja: 329* citiraj
APA 6th Edition
Tratnik, Lj. i Kršev, Lj. (1992). Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka. Mljekarstvo, 42 (2), 131-138. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95457
MLA 8th Edition
Tratnik, Ljubica i Ljerka Kršev. "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 42, br. 2, 1992, str. 131-138. https://hrcak.srce.hr/95457. Citirano 22.10.2019.
Chicago 17th Edition
Tratnik, Ljubica i Ljerka Kršev. "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka." Mljekarstvo 42, br. 2 (1992): 131-138. https://hrcak.srce.hr/95457
Harvard
Tratnik, Lj., i Kršev, Lj. (1992). 'Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka', Mljekarstvo, 42(2), str. 131-138. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95457 (Datum pristupa: 22.10.2019.)
Vancouver
Tratnik Lj, Kršev Lj. Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 22.10.2019.];42(2):131-138. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95457
IEEE
Lj. Tratnik i Lj. Kršev, "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka", Mljekarstvo, vol.42, br. 2, str. 131-138, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95457. [Citirano: 22.10.2019.]

Sažetak
U ovome je radu proučavana proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog mlijeka, različito koncentriranog (1,5-2 puta). Određeno je najpovoljnije ugušćenje rekonstituiranog obranog mlijeka potrebno za proizvodnju svježeg mekanog sira sa sličnim svojstvima kao tradicionalno proizvedeni sir. Najbolja senzorska svojstva sira postignuta su preradom ultrafiltracijom rekonstituiranog obranog mlijeka koncentriranog 1,6 puta (oko 10% suhe tvari i oko 4,5% proteina).

Ključne riječi
svježi sir od obranog rekonstituiranog ultrafiltriranog mlijeka; najpovoljnije ugušćenje mlijeka za sirenje; senzorska svojstva sira od rekonstituiranog obranog mlijeka ugušćenog ultrafiltracijom

Hrčak ID: 95457

URI
https://hrcak.srce.hr/95457

[engleski]

Posjeta: 469 *