APA 6th Edition Arsov, A. i Godič, K. (1990). Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku. Mljekarstvo, 40 (7), 177-184. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96681
MLA 8th Edition Arsov, Ana i Karmen Godič. "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku." Mljekarstvo, vol. 40, br. 7, 1990, str. 177-184. https://hrcak.srce.hr/96681. Citirano 26.01.2021.
Chicago 17th Edition Arsov, Ana i Karmen Godič. "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku." Mljekarstvo 40, br. 7 (1990): 177-184. https://hrcak.srce.hr/96681
Harvard Arsov, A., i Godič, K. (1990). 'Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku', Mljekarstvo, 40(7), str. 177-184. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96681 (Datum pristupa: 26.01.2021.)
Vancouver Arsov A, Godič K. Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 26.01.2021.];40(7):177-184. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96681
IEEE A. Arsov i K. Godič, "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku", Mljekarstvo, vol.40, br. 7, str. 177-184, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96681. [Citirano: 26.01.2021.]
Sažetak The effect of enzymatically disintegrated lactose by the enzyme beta-galactosidase (Maxilact LX 5000) on the activity of pure and mixed cultures Lbc. bulgaricus and Str. thermophilus was studied. The cultures' activity was determined on the basis of the duration of coagulation, formation of lactic acid and increase of the number of microorganisms of separate cultures at the temperature of 42°C and in the postfermentational period at the temperature of 6°C. The effect of enzymatically disintegrated lactose in milk on the increased activity of the culture could be determined more definitely only with pure cultures of Str. thermophilus.