hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Researches in the activity of pure and mixed cultures Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermophilus in enzymatically hydrolyzed milk

Ana Arsov ; Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Karmen Godič

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 177-184 preuzimanja: 208* citiraj
APA 6th Edition
Arsov, A. i Godič, K. (1990). Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku. Mljekarstvo, 40 (7), 177-184. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96681
MLA 8th Edition
Arsov, Ana i Karmen Godič. "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku." Mljekarstvo, vol. 40, br. 7, 1990, str. 177-184. https://hrcak.srce.hr/96681. Citirano 26.01.2021.
Chicago 17th Edition
Arsov, Ana i Karmen Godič. "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku." Mljekarstvo 40, br. 7 (1990): 177-184. https://hrcak.srce.hr/96681
Harvard
Arsov, A., i Godič, K. (1990). 'Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku', Mljekarstvo, 40(7), str. 177-184. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96681 (Datum pristupa: 26.01.2021.)
Vancouver
Arsov A, Godič K. Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 26.01.2021.];40(7):177-184. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96681
IEEE
A. Arsov i K. Godič, "Proučavanje aktivnosti čistih i miješanih kultura Loctobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus u enzimatski hidroliziranom mlijeku", Mljekarstvo, vol.40, br. 7, str. 177-184, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96681. [Citirano: 26.01.2021.]

Sažetak
The effect of enzymatically disintegrated lactose by the enzyme beta-galactosidase (Maxilact LX 5000) on the activity of pure and mixed cultures Lbc. bulgaricus and Str. thermophilus was studied. The cultures' activity was determined on the basis of the duration of coagulation, formation of lactic acid and increase of the number of microorganisms of separate cultures at the temperature of 42°C and in the postfermentational period at the temperature of 6°C. The effect of enzymatically disintegrated lactose in milk on the increased activity of the culture could be determined more definitely only with pure cultures of Str. thermophilus.

Ključne riječi
Activity of pure cultures of bacteria Streptococcus thermophilus; Lactobacillus bulgaricus

Hrčak ID: 96681

URI
https://hrcak.srce.hr/96681

[hrvatski]

Posjeta: 388 *