Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Značaj poznavanja rezistencije tehnološke mikroflore prema antibioticima u higijenskoj kontroli kiselo-mliječnih proizvoda

Miroslav Zemanović ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija


Puni tekst: hrvatski pdf 497 Kb

str. 43-46

preuzimanja: 368

citiraj


Sažetak

Od prvih dana primjene antibiotika poznate su različite posljedice njihove upotrebe. Pored toksičnog djelovanja, pojave alergije, poremećaja u ekologiji mikroorganizama, hipo- i avitaminoza - veliki problem predstavlja i rezistencija bakterija prema jednom ili više antibiotika.

Ključne riječi

kiselo-mliječni proizvodi; mikroflora; higijenska kontrola; antibiotici

Hrčak ID:

96776

URI

https://hrcak.srce.hr/96776

Datum izdavanja:

1.2.1975.

Posjeta: 723 *