APA 6th Edition Škrinjar, D. (1980). Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 30 (6), 169-178. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97040
MLA 8th Edition Škrinjar, Darko. "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 30, br. 6, 1980, str. 169-178. https://hrcak.srce.hr/97040. Citirano 26.01.2021.
Chicago 17th Edition Škrinjar, Darko. "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 30, br. 6 (1980): 169-178. https://hrcak.srce.hr/97040
Harvard Škrinjar, D. (1980). 'Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 30(6), str. 169-178. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97040 (Datum pristupa: 26.01.2021.)
Vancouver Škrinjar D. Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 26.01.2021.];30(6):169-178. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97040
IEEE D. Škrinjar, "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.30, br. 6, str. 169-178, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97040. [Citirano: 26.01.2021.]
Sažetak Često ustanovljujemo da pasterizirano mlijeko i ostali mliječni proizvodi (pasterizirani, sterilizirani i kratkotrajno sterilizirani), unatoč ispravno provedenoj toplinskoj obradi, nemaju određeni rok trajanja, već se prije isteka kvare i postaju opasni za zdravlje potrošača. Kvarenje nastaje u mljekarama ili u trgovinama, rjeđe kod potrošača. Govorimo o ponovnoj kontaminaciji, re-kontaminaciji i reinfekciji u mljekari ili kod potrošača