hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda

Darko Škrinjar ; Dukat d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 169-178 preuzimanja: 310* citiraj
APA 6th Edition
Škrinjar, D. (1980). Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 30 (6), 169-178. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97040
MLA 8th Edition
Škrinjar, Darko. "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 30, br. 6, 1980, str. 169-178. https://hrcak.srce.hr/97040. Citirano 22.02.2020.
Chicago 17th Edition
Škrinjar, Darko. "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 30, br. 6 (1980): 169-178. https://hrcak.srce.hr/97040
Harvard
Škrinjar, D. (1980). 'Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 30(6), str. 169-178. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97040 (Datum pristupa: 22.02.2020.)
Vancouver
Škrinjar D. Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 22.02.2020.];30(6):169-178. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97040
IEEE
D. Škrinjar, "Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.30, br. 6, str. 169-178, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97040. [Citirano: 22.02.2020.]

Sažetak
Često ustanovljujemo da pasterizirano mlijeko i ostali mliječni proizvodi (pasterizirani, sterilizirani i kratkotrajno sterilizirani), unatoč ispravno provedenoj toplinskoj obradi, nemaju određeni rok trajanja, već se prije isteka kvare i postaju opasni za zdravlje potrošača. Kvarenje nastaje u mljekarama ili u trgovinama, rjeđe kod potrošača. Govorimo o ponovnoj kontaminaciji, re-kontaminaciji i reinfekciji u mljekari ili kod potrošača

Ključne riječi
mlijeko; mliječni proizvodi; rekontaminacija

Hrčak ID: 97040

URI
https://hrcak.srce.hr/97040

Posjeta: 492 *