APA 6th Edition Forstnerič, F. (1980). Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji. Mljekarstvo, 30 (6), 179-188. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97042
MLA 8th Edition Forstnerič, Franc. "Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji." Mljekarstvo, vol. 30, br. 6, 1980, str. 179-188. https://hrcak.srce.hr/97042. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition Forstnerič, Franc. "Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji." Mljekarstvo 30, br. 6 (1980): 179-188. https://hrcak.srce.hr/97042
Harvard Forstnerič, F. (1980). 'Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji', Mljekarstvo, 30(6), str. 179-188. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97042 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver Forstnerič F. Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 15.01.2021.];30(6):179-188. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97042
IEEE F. Forstnerič, "Uloga mikroorganizama u mljekarskoj tehnologiji", Mljekarstvo, vol.30, br. 6, str. 179-188, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97042. [Citirano: 15.01.2021.]
Sažetak Obrađivana je uloga tehnološki važnih mikroorganizama u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda, naročito sireva. Iznesena je problematika proizvodnje i upotrebe mikrobioloških kultura u mljekarstvu, posebno uvođenja koncentriranih kultura. Prikazani su napori i kompleksnost rješavanja ove problematike. Iznesene su neke praktične metode provjeravanja biokemijske aktivnosti kultura i uključivanje računske tehnike u istraživanju prehrambenih zahtjeva mikroorganizama, njihove biokemijske aktivnosti i programiranja tehnološkog procesa u proizvodnji mliječnih proizvoda. Opisani su neki faktori koji smanjuju kvalitetu mlijeka kao podloge za uzgoj tehnološki značajnih mikroorganizama i mjere za sprečavanje takvih procesa.