Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Hlađenje i termizacija kao sredstvo produženja održivosti sirovog mlijeka

Darko Škrinjar ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 932 Kb

str. 275-280

preuzimanja: 888

citiraj


Sažetak

Ako se sirovo mlijeko isporučeno mljekari ne može preraditi isti dan, mora mu se postojeća kakvoća sačuvati. To se može učiniti hlađenjem, tako da se mlijeko ohladi na temperaturu od 4 °C i da se zatim na toj temperaturi skladišti. Drugi djelotvoran način čuvanja sirovog mlijeka je zagrijavanje tzv. termizacijom i skladištenje na temperaturi od 4 °C.

Ključne riječi

sirovo mlijeko; hlađenje; termizacija

Hrčak ID:

99930

URI

https://hrcak.srce.hr/99930

Datum izdavanja:

1.9.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.615 *