Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Metode za kontrolu kvalitete materijala namijenjenog za pakiranje mlijeka i mliječnih proizvoda

Milivoje Curaković ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Vera Lazić
Jasna Gvozdenović


Puni tekst: hrvatski pdf 935 Kb

str. 205-212

preuzimanja: 2.817

citiraj


Sažetak

Pojam kvalitete star je koliko i proizvodnja materijalnih dobara. Organizirana kontrola kvalitete proizvoda sreće se, prema pisanim dokumentima, već u starom Egiptu, Babilonu i Rimu. Danas se u svijetu, a i našoj zemlji, pojačavaju aktivnosti oko unapređenja kvalitete proizvoda u odnosu na druge radne zadatke i obaveze. Kvaliteta prehrambenih proizvoda ovisi o nizu činilaca među kojima značajno mjesto zauzima primijenjena ambalaža i postupci pakovanja.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kontrola kvalitete; pakiranje

Hrčak ID:

100897

URI

https://hrcak.srce.hr/100897

Datum izdavanja:

1.8.1989.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.404 *