hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke

Slobodan Grba ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Vesna Stehik-Tomas
Karmenka Majdak

Fulltext: croatian, pdf (869 KB) pages 143-150 downloads: 469* cite
APA 6th Edition
Grba, S., Stehik-Tomas, V. & Majdak, K. (1988). Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke. Mljekarstvo, 38 (6), 143-150. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/101298
MLA 8th Edition
Grba, Slobodan, et al. "Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke." Mljekarstvo, vol. 38, no. 6, 1988, pp. 143-150. https://hrcak.srce.hr/101298. Accessed 16 Apr. 2021.
Chicago 17th Edition
Grba, Slobodan, Vesna Stehik-Tomas and Karmenka Majdak. "Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke." Mljekarstvo 38, no. 6 (1988): 143-150. https://hrcak.srce.hr/101298
Harvard
Grba, S., Stehik-Tomas, V., and Majdak, K. (1988). 'Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke', Mljekarstvo, 38(6), pp. 143-150. Available at: https://hrcak.srce.hr/101298 (Accessed 16 April 2021)
Vancouver
Grba S, Stehik-Tomas V, Majdak K. Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [cited 2021 April 16];38(6):143-150. Available from: https://hrcak.srce.hr/101298
IEEE
S. Grba, V. Stehik-Tomas and K. Majdak, "Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke", Mljekarstvo, vol.38, no. 6, pp. 143-150, 1988. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/101298. [Accessed: 16 April 2021]

Abstracts
Studirala se mogućnost proizvodnje alkohola i vina iz djelomično deproteinizirane sirutke dodatkom saharoze, te vina uz dodatak saharoze. Fermentacija je provedena u anaerobnim uvjetima uz pomoć kvasca Kluyveromyces fragilis pri pH 4,5-5,5 i 32 °C.

Keywords
sirutka; proizvodnja alkohola i vina

Hrčak ID: 101298

URI
https://hrcak.srce.hr/101298

[english]

Visits: 699 *