Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promjena boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake tokom skladištenja

Mihailo Ostojić ; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd
Gordana Niketić


Puni tekst: hrvatski pdf 743 Kb

str. 131-136

preuzimanja: 440

citiraj


Sažetak

Istraživanje mogućnosti primjene refleksometrije za objektivno mjerenje projmene boje kratkotrajno sterilizirane slatke pavlake dalo je dobre rezultate. Različite temperature skladištenja uticale su na promjenu intenziteta intenziteta boje i duže se održavaju na proizvodima koji su skladištem na nižim temperaturama. Dobiveni rezultati promjene boje kratkotrajno sterilizirane pavlake su u korelaciji sa promjenama kemijskog sastava istog proizvoda pri istim uvjetima proizvodnje i skladištenja.

Ključne riječi

slatka pavlaka; slatko vrhnje; UHT; skladištenje; promjena boje

Hrčak ID:

104954

URI

https://hrcak.srce.hr/104954

Datum izdavanja:

2.5.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 873 *