hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa

Nikola Adžić ; Poljoprivredni institut - Titograd
Natalija Dozet
Marko Stanišić

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 163-174 preuzimanja: 713* citiraj
APA 6th Edition
Adžić, N., Dozet, N. i Stanišić, M. (1986). Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa. Mljekarstvo, 36 (6), 163-174. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108771
MLA 8th Edition
Adžić, Nikola, et al. "Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa." Mljekarstvo, vol. 36, br. 6, 1986, str. 163-174. https://hrcak.srce.hr/108771. Citirano 04.12.2021.
Chicago 17th Edition
Adžić, Nikola, Natalija Dozet i Marko Stanišić. "Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa." Mljekarstvo 36, br. 6 (1986): 163-174. https://hrcak.srce.hr/108771
Harvard
Adžić, N., Dozet, N., i Stanišić, M. (1986). 'Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa', Mljekarstvo, 36(6), str. 163-174. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/108771 (Datum pristupa: 04.12.2021.)
Vancouver
Adžić N, Dozet N, Stanišić M. Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa. Mljekarstvo [Internet]. 1986 [pristupljeno 04.12.2021.];36(6):163-174. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108771
IEEE
N. Adžić, N. Dozet i M. Stanišić, "Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa", Mljekarstvo, vol.36, br. 6, str. 163-174, 1986. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108771. [Citirano: 04.12.2021.]

Sažetak
Skorup, na širem jugoslovenskom području poznatiji kao kajmak, spada među najkvalitetnije autohtone mliječne proizvode u Crnoj Gori. Proizvodi se u većem dijelu Crne Gore, a najviše na širem području Durmitora i Sinjavine. Procjenjuje se da se u Crnoj Gori 35-40% mlijeka upotrijebljenog za preradu u mliječne proizvode koristi za proizvodnju skorupa.

Ključne riječi
crnogorski skorup; tehnologija; kvaliteta

Hrčak ID: 108771

URI
https://hrcak.srce.hr/108771

[engleski]

Posjeta: 981 *