Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Tehnologija i kvaliteta crnogorskog skorupa

Nikola Adžić ; Poljoprivredni institut - Titograd
Natalija Dozet
Marko Stanišić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.561 Kb

str. 163-174

preuzimanja: 928

citiraj


Sažetak

Skorup, na širem jugoslovenskom području poznatiji kao kajmak, spada među najkvalitetnije autohtone mliječne proizvode u Crnoj Gori. Proizvodi se u većem dijelu Crne Gore, a najviše na širem području Durmitora i Sinjavine. Procjenjuje se da se u Crnoj Gori 35-40% mlijeka upotrijebljenog za preradu u mliječne proizvode koristi za proizvodnju skorupa.

Ključne riječi

crnogorski skorup; tehnologija; kvaliteta

Hrčak ID:

108771

URI

https://hrcak.srce.hr/108771

Datum izdavanja:

1.6.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.645 *