Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Elektrokemijsko određivanje promjena kakvoće jogurta tijekom skladištenja

Ljerka Marija Lalić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nada Ciković
Branka Magdalenić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.021 Kb

str. 205-219

preuzimanja: 456

citiraj


Sažetak

Za određivanje promjena tijekom skladištenja u istraživanim uzorcima jogurta primijenjena je konduktometrijska metoda sa Pt-elektrodama i Ni-elektrodama. Uzorci su skladišteni pri 5 °C i 10 °C. Rezultati pokazuju da u istraženim uzorcima postoji razlika u vrijednostima izmjerenim uz pomoć Ni-elektroda i Pt-elektroda i uzajamna veza između ukupne kiselosti i elektroprovodnosti.

Ključne riječi

jogurt; skladištenje; promjena kakvoće

Hrčak ID:

108908

URI

https://hrcak.srce.hr/108908

Datum izdavanja:

1.7.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 936 *