Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Jasmina Lukač Skelin


Puni tekst: hrvatski pdf 747 Kb

str. 106-110

preuzimanja: 403

citiraj


Sažetak

Kvaliteta mlijeka, posebno varijabilnost svih vidova tog izvanredno kompleksnog svojstva, predmetom je svakodnevnih istraživanja u mljekarama, tržnim inspektoratima, selekcijskim centrima, znanstvenim i drugim institucijama. Objavljeni podaci o kvaliteti mlijeka, u našoj stručnoj literaturi, uključuju neznatan dio rezultata tih istraživanja, a često se ograničavaju na rezultate određivanja specifične težine i količine mliječne masti i na izračunavanje suhe tvari i suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; sirovo; pasterizirano; kvaliteta

Hrčak ID:

109388

URI

https://hrcak.srce.hr/109388

Datum izdavanja:

1.5.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 991 *