hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić

Puni tekst: hrvatski, pdf (668 KB) str. 152-155 preuzimanja: 186* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. i Rajšić, B. (1976). Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva. Mljekarstvo, 26 (7), 152-155. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109455
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva." Mljekarstvo, vol. 26, br. 7, 1976, str. 152-155. https://hrcak.srce.hr/109455. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva." Mljekarstvo 26, br. 7 (1976): 152-155. https://hrcak.srce.hr/109455
Harvard
Sabadoš, D., i Rajšić, B. (1976). 'Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva', Mljekarstvo, 26(7), str. 152-155. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109455 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Sabadoš D, Rajšić B. Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 20.01.2021.];26(7):152-155. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109455
IEEE
D. Sabadoš i B. Rajšić, "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih sireva", Mljekarstvo, vol.26, br. 7, str. 152-155, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109455. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Među mliječnim proizvodima sirevi se ističu kao koncentrati proteina. Međutim, u širokoj potrošnji mjerodavna su organoleptička svojstva sireva, u prvom redu okus i miris, te konzistencija.

Ključne riječi
sir; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID: 109455

URI
https://hrcak.srce.hr/109455

Posjeta: 320 *