hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka

Natalija Kapac-Parkačeva ; Zemjodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Olga Bauer
D. Lazarevska
T. Čižbanovski

Puni tekst: hrvatski, pdf (567 KB) str. 209-212 preuzimanja: 115* citiraj
APA 6th Edition
Kapac-Parkačeva, N., Bauer, O., Lazarevska, D. i Čižbanovski, T. (1976). Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka. Mljekarstvo, 26 (9), 209-212. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109471
MLA 8th Edition
Kapac-Parkačeva, Natalija, et al. "Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka." Mljekarstvo, vol. 26, br. 9, 1976, str. 209-212. https://hrcak.srce.hr/109471. Citirano 23.07.2019.
Chicago 17th Edition
Kapac-Parkačeva, Natalija, Olga Bauer, D. Lazarevska i T. Čižbanovski. "Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka." Mljekarstvo 26, br. 9 (1976): 209-212. https://hrcak.srce.hr/109471
Harvard
Kapac-Parkačeva, N., et al. (1976). 'Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka', Mljekarstvo, 26(9), str. 209-212. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109471 (Datum pristupa: 23.07.2019.)
Vancouver
Kapac-Parkačeva N, Bauer O, Lazarevska D, Čižbanovski T. Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 23.07.2019.];26(9):209-212. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109471
IEEE
N. Kapac-Parkačeva, O. Bauer, D. Lazarevska i T. Čižbanovski, "Dinamika vezanih, slobodnih i ukupnih kiselina u procesu potkiseljavanja mlijeka", Mljekarstvo, vol.26, br. 9, str. 209-212, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109471. [Citirano: 23.07.2019.]

Sažetak
Zbog svoje visoke biološke vrijednosti kiselomliječni proizvodi su veoma cijenjena hrana ne samo kod nas već i u svijetu. Iz tih razloga, jogurt kao lako-probavljiv i osvježavajući kiselomliječni napitak, u prošlosti a još uvijek i danas zauzima značajno mjesto u ishrani ljudi.

Ključne riječi
mlijeko; potkiseljavanje; kiseline

Hrčak ID: 109471

URI
https://hrcak.srce.hr/109471

[engleski]

Posjeta: 221 *