hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak)

Slavica Švigir-Varga ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev

Puni tekst: hrvatski, pdf (796 KB) str. 126-132 preuzimanja: 256* citiraj
APA 6th Edition
Švigir-Varga, S. i Kršev, Lj. (1977). Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak). Mljekarstvo, 27 (6), 126-132. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109619
MLA 8th Edition
Švigir-Varga, Slavica i Ljerka Kršev. "Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak)." Mljekarstvo, vol. 27, br. 6, 1977, str. 126-132. https://hrcak.srce.hr/109619. Citirano 23.07.2019.
Chicago 17th Edition
Švigir-Varga, Slavica i Ljerka Kršev. "Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak)." Mljekarstvo 27, br. 6 (1977): 126-132. https://hrcak.srce.hr/109619
Harvard
Švigir-Varga, S., i Kršev, Lj. (1977). 'Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak)', Mljekarstvo, 27(6), str. 126-132. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109619 (Datum pristupa: 23.07.2019.)
Vancouver
Švigir-Varga S, Kršev Lj. Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak). Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 23.07.2019.];27(6):126-132. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109619
IEEE
S. Švigir-Varga i Lj. Kršev, "Proučavanje i izbor fagorezistentnih čistih kultura za industrijsku preradu mlijeka (nastavak)", Mljekarstvo, vol.27, br. 6, str. 126-132, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109619. [Citirano: 23.07.2019.]

Sažetak
Bakterije su nosioci ili domaćini određene vrste virusa, nazvanih fagima. Bakteriofagi su specifični u odnosu prema domaćinu i svaka bakterija može poslužiti kao nosilac jednog ili više faga. Svaka se bakterija može zaraziti, ako je osjetljiva na fag. Neke su bakterije genetski otporne radi pomanjkanja receptora na svojoj površini. Djelovanje faga na stanicu se očituje u primjeni njenih morfoloških i biokemijskih osobina, te djelomičnom ili potpunom lizom.

Ključne riječi
mlijeko; fagorezistentne čiste kulture

Hrčak ID: 109619

URI
https://hrcak.srce.hr/109619

Posjeta: 360 *