APA 6th Edition Špirić, M. (1977). Upotreba vode u mljekarskoj industriji. Mljekarstvo, 27 (12), 280-283. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109747
MLA 8th Edition Špirić, Mira. "Upotreba vode u mljekarskoj industriji." Mljekarstvo, vol. 27, br. 12, 1977, str. 280-283. https://hrcak.srce.hr/109747. Citirano 10.04.2021.
Chicago 17th Edition Špirić, Mira. "Upotreba vode u mljekarskoj industriji." Mljekarstvo 27, br. 12 (1977): 280-283. https://hrcak.srce.hr/109747
Harvard Špirić, M. (1977). 'Upotreba vode u mljekarskoj industriji', Mljekarstvo, 27(12), str. 280-283. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109747 (Datum pristupa: 10.04.2021.)
Vancouver Špirić M. Upotreba vode u mljekarskoj industriji. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 10.04.2021.];27(12):280-283. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109747
IEEE M. Špirić, "Upotreba vode u mljekarskoj industriji", Mljekarstvo, vol.27, br. 12, str. 280-283, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109747. [Citirano: 10.04.2021.]
Sažetak Mljekarska industrija spada u onu vrstu industrije koja troši velike količine vode. Opskrba dovoljnim količinama pitke vode jedan je od glavnih uvjeta za lokaciju mljekare, te prilikom projektiranja mljekare treba napraviti detaljnu analizu vodnog područja. Izbor izvorišta vode ovisi u prvom redu o količini i kvaliteti vode. Sirova voda može biti odmah upotrebljiva ili sa manjom prethodnom obradom, a može biti i takve kvalitete da prethodna obrada iziskuje velika materijalna sredstva, pa je iskorištenje takvog izvorišta ekonomski neopravdano.