hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac
V. Medan
D. Glogovac

Puni tekst: hrvatski, pdf (754 KB) str. 163-168 preuzimanja: 163* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N., Stanišić, M., Bijeljac, S., Medan, V. i Glogovac, D. (1981). Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar. Mljekarstvo, 31 (6), 163-168. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109945
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija, et al. "Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar." Mljekarstvo, vol. 31, br. 6, 1981, str. 163-168. https://hrcak.srce.hr/109945. Citirano 22.08.2019.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija, Marko Stanišić, Sonja Bijeljac, V. Medan i D. Glogovac. "Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar." Mljekarstvo 31, br. 6 (1981): 163-168. https://hrcak.srce.hr/109945
Harvard
Dozet, N., et al. (1981). 'Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar', Mljekarstvo, 31(6), str. 163-168. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109945 (Datum pristupa: 22.08.2019.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M, Bijeljac S, Medan V, Glogovac D. Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar. Mljekarstvo [Internet]. 1981 [pristupljeno 22.08.2019.];31(6):163-168. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109945
IEEE
N. Dozet, M. Stanišić, S. Bijeljac, V. Medan i D. Glogovac, "Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar", Mljekarstvo, vol.31, br. 6, str. 163-168, 1981. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109945. [Citirano: 22.08.2019.]

Sažetak
Autori su ispitivali kvalitetu mlijeka na području Hercegovine, koja snabdijeva mljekaru u Mostaru Ispitivanja su pokazala da u prosjeku mlijeko individualnih grla sadrži 3,66 % masti, te 12,31 % suhe tvari. Međutim, mlijeko na rampi mljekare je slabije kvalitete, s prosječnom masnoćom 3,29 % i suhom tvari 11,76 %. Kiselost mlijeka kretala se od 6,6-8,8, prosječno 7,1 °SH.

Ključne riječi
mlijeko; ispitivanje kvalitete

Hrčak ID: 109945

URI
https://hrcak.srce.hr/109945

[engleski]

Posjeta: 294 *