Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Zahtjevi kvalitete tehnološke vode u mljekarskoj industriji

Mira Špirić ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 666 Kb

str. 244-247

preuzimanja: 1.073

citiraj


Sažetak

U ovom članku prikazana je problematika upotrebe tvrde vode v tehnološkim, procesima mljekarske industrije sa namjenom da se ukaže na važnost pripreme i praćenja kemijsko mikrobiološke kvalitete vode u cjelokupnom tehnološkom procesu proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Pod kvalitetom vode podrazumijeva se: fizička, kemijska i mikrobiološka kvaliteta vode. Količina i kvaliteta vode koja se koristi u tehnološkim procesima zavisi 0 asortimanu proizvoda, proizvodnom kapacitetu i tehnološkoj opremljenosti mljekare.

Ključne riječi

mljekarska industrija; tehnološke vode; zahtjevi kvalitete

Hrčak ID:

109995

URI

https://hrcak.srce.hr/109995

Datum izdavanja:

1.8.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.525 *