hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti

Jovan Đorđević ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija

Puni tekst: hrvatski, pdf (701 KB) str. 137-140 preuzimanja: 465* citiraj
APA 6th Edition
Đorđević, J. (1978). Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti. Mljekarstvo, 28 (6), 137-140. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/111409
MLA 8th Edition
Đorđević, Jovan. "Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti." Mljekarstvo, vol. 28, br. 6, 1978, str. 137-140. https://hrcak.srce.hr/111409. Citirano 22.10.2019.
Chicago 17th Edition
Đorđević, Jovan. "Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti." Mljekarstvo 28, br. 6 (1978): 137-140. https://hrcak.srce.hr/111409
Harvard
Đorđević, J. (1978). 'Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti', Mljekarstvo, 28(6), str. 137-140. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/111409 (Datum pristupa: 22.10.2019.)
Vancouver
Đorđević J. Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 22.10.2019.];28(6):137-140. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111409
IEEE
J. Đorđević, "Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti", Mljekarstvo, vol.28, br. 6, str. 137-140, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111409. [Citirano: 22.10.2019.]

Sažetak
Još je Zega krajem prošlog stoljeća objelodanio termin "srpski maslac" koji se koristio u Njemačkoj toga vremena kao trgovački naziv za kajmak. Ovaj privlačni termin se dugo zadržao u terminologiji i svijesti čak i onih stručnjaka koji su jasno uočavali razliku između maslaca i kajmaka, ali su ipak smatrali da je kajmak, u uvjetima u kojima se proizvodi, "prva etapa u dobivanju maslaca".

Ključne riječi
kajmak; klasifikacija; kvaliteta

Hrčak ID: 111409

URI
https://hrcak.srce.hr/111409

[engleski]

Posjeta: 621 *