hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Slavica Golc

Puni tekst: hrvatski, pdf (808 KB) str. 194-198 preuzimanja: 248* citiraj
APA 6th Edition
Slanovec, T. i Golc, S. (1978). Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima. Mljekarstvo, 28 (9), 194-198. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/111590
MLA 8th Edition
Slanovec, Tatjana i Slavica Golc. "Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima." Mljekarstvo, vol. 28, br. 9, 1978, str. 194-198. https://hrcak.srce.hr/111590. Citirano 22.10.2019.
Chicago 17th Edition
Slanovec, Tatjana i Slavica Golc. "Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima." Mljekarstvo 28, br. 9 (1978): 194-198. https://hrcak.srce.hr/111590
Harvard
Slanovec, T., i Golc, S. (1978). 'Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima', Mljekarstvo, 28(9), str. 194-198. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/111590 (Datum pristupa: 22.10.2019.)
Vancouver
Slanovec T, Golc S. Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 22.10.2019.];28(9):194-198. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111590
IEEE
T. Slanovec i S. Golc, "Kontrola količine bjelančevina, kalcija i fosfora u našim sirevima", Mljekarstvo, vol.28, br. 9, str. 194-198, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111590. [Citirano: 22.10.2019.]

Sažetak
Količina bjelančevina i mineralnih tvari u siru ovisi o sirovini, pripremi mlijeka i tehnološkom procesu pa se stoga ne pojavljuju samo razlike u njihovim količinama po tipovima sira, već i kod sira istog tipa odnosno naziva. U vezi navedenoga, kao i sa gledišta ishrane, zanimale su nas količine bjelančevina i kalcija u našim sirevima, kao i odnos između kalcija i fosfora.

Ključne riječi
sir; bjelančevine; kalcij; fosfor; kontrola

Hrčak ID: 111590

URI
https://hrcak.srce.hr/111590

[engleski]

Posjeta: 380 *