APA 6th Edition Miljković, V. i Baltić, M. (1979). Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem. Mljekarstvo, 29 (2), 30-36. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115297
MLA 8th Edition Miljković, Višeslava i M. Baltić. "Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem." Mljekarstvo, vol. 29, br. 2, 1979, str. 30-36. https://hrcak.srce.hr/115297. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition Miljković, Višeslava i M. Baltić. "Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem." Mljekarstvo 29, br. 2 (1979): 30-36. https://hrcak.srce.hr/115297
Harvard Miljković, V., i Baltić, M. (1979). 'Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem', Mljekarstvo, 29(2), str. 30-36. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115297 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver Miljković V, Baltić M. Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 24.01.2021.];29(2):30-36. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115297
IEEE V. Miljković i M. Baltić, "Konzerviranje kultura mliječnokiselinskih bakterija smrzavanjem", Mljekarstvo, vol.29, br. 2, str. 30-36, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115297. [Citirano: 24.01.2021.]
Sažetak Kvaliteta kulture je jedan od osnovnih činilaca za pravilan tehnološki proces pri preradi mlijeka. Kulture koje se koriste u ove svrhe moraju prije svega da budu čiste tj. da ne sadrže mikroorganizme. Tokom pripremanja kulture događa se da nastane kontaminacija mikroorganizmima iz vanjske sredine. Posebni problem u tome čine bakteriofagi, jer se njihovo prisustvo teže dokazuje nego drugih mikroorganizama tj. bakterija i gljivica.