Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Faktori koji utječu na proizvodnju sira "cottage"

Nikola Taboršak ; "Sirela", V. Sredice 11, 43000 Bjelovar


Puni tekst: hrvatski pdf 1.047 Kb

str. 132-139

preuzimanja: 573

citiraj


Sažetak

Siromašan asortiman naših svježih sireva općenito uvjetuje nisku potrošnju, a time i nepovoljnu strukturu naše prehrane. Želimo li asortiman proširiti nameću nam se praktično dva načina i to: da proučavamo asortiman i tehnološke postupke proizvodnje u drugim zemljama i da prenosimo pozitivna iskustva u naše uvjete, te da se poslužimo našom narodnom riznicom mliječnih proizvoda i učinimo što je moguće više na prenošenju i razradi postupaka proizvodnje za industrijske uvjete.

Ključne riječi

sir; cottage

Hrčak ID:

115515

URI

https://hrcak.srce.hr/115515

Datum izdavanja:

1.6.1979.

Posjeta: 936 *