APA 6th Edition Počuča, N. i Bačić, B. (1982). Bilanca energije fermentacije. Mljekarstvo, 32 (4), 123-125. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115969
MLA 8th Edition Počuča, Nedeljko i Branka Bačić. "Bilanca energije fermentacije." Mljekarstvo, vol. 32, br. 4, 1982, str. 123-125. https://hrcak.srce.hr/115969. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Počuča, Nedeljko i Branka Bačić. "Bilanca energije fermentacije." Mljekarstvo 32, br. 4 (1982): 123-125. https://hrcak.srce.hr/115969
Harvard Počuča, N., i Bačić, B. (1982). 'Bilanca energije fermentacije', Mljekarstvo, 32(4), str. 123-125. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115969 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Počuča N, Bačić B. Bilanca energije fermentacije. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 20.01.2021.];32(4):123-125. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115969
IEEE N. Počuča i B. Bačić, "Bilanca energije fermentacije", Mljekarstvo, vol.32, br. 4, str. 123-125, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115969. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak Tradicionalni način proizvodnje fermentiranih proizvoda kopiran u suvremenim mljekarama sistematski je mehaniziran fazu po fazu. Još nedavno u literaturi je obrađivan proračun kala kod hlađenja jogurta (Zonji, 1964.) po fazama proizvodnje. Kalo kod hlađenja poslije fermentacije iznosio je 4-6 % od količine gotovog proizvoda. Pod kalom je podrazumijevan gubitak vode u obliku vodene pare, koja je odlazila iz proizvodnje u vanjsku sredinu uslijed razlike u temperaturi. Najnoviji uređaji sa zatvorenim sistemom proizvodnje fermentiranih proizvoda i programiranom tehnologijom proizvodnje postavljaju zadatke na rješavanju problema koji do sada nisu bili aktualni.