hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Promjene kiselosti jogurta u prodaji

Radojka Belomarković ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Mirjana Vulić
Branka Bačić

Puni tekst: hrvatski, pdf (425 KB) str. 171-173 preuzimanja: 343* citiraj
APA 6th Edition
Belomarković, R., Vulić, M. i Bačić, B. (1982). Promjene kiselosti jogurta u prodaji. Mljekarstvo, 32 (6), 171-173. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115979
MLA 8th Edition
Belomarković, Radojka, et al. "Promjene kiselosti jogurta u prodaji." Mljekarstvo, vol. 32, br. 6, 1982, str. 171-173. https://hrcak.srce.hr/115979. Citirano 02.06.2020.
Chicago 17th Edition
Belomarković, Radojka, Mirjana Vulić i Branka Bačić. "Promjene kiselosti jogurta u prodaji." Mljekarstvo 32, br. 6 (1982): 171-173. https://hrcak.srce.hr/115979
Harvard
Belomarković, R., Vulić, M., i Bačić, B. (1982). 'Promjene kiselosti jogurta u prodaji', Mljekarstvo, 32(6), str. 171-173. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115979 (Datum pristupa: 02.06.2020.)
Vancouver
Belomarković R, Vulić M, Bačić B. Promjene kiselosti jogurta u prodaji. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 02.06.2020.];32(6):171-173. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115979
IEEE
R. Belomarković, M. Vulić i B. Bačić, "Promjene kiselosti jogurta u prodaji", Mljekarstvo, vol.32, br. 6, str. 171-173, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115979. [Citirano: 02.06.2020.]

Sažetak
Rok trajanja jogurta različito označen u deklaraciji pojedinih zemalja predstavlja važno svojstvo proizvoda u konkurenciji prema ostalim prehrambenim proizvodima. U našoj zemlji predviđen je rok trajanja 5 dana pri temperaturi čuvanja do 8 °C, što znači da se u prodaji jogurt mora držati na hladnim mjestima.

Ključne riječi
jogurt; promjene kiselosti

Hrčak ID: 115979

URI
https://hrcak.srce.hr/115979

Posjeta: 471 *